Markering steengroeve

Stichting Steengroeve Theater × Mothership

In het bijzondere landschap rond Winterswijk bevindt zich een steengroeve die sinds 1932 in gebruik is en later onderdeel werd van Sibelco (kalkwinning). Eén van de drie groeves is nog in gebruik. De anderen twee zijn uitgeroepen tot Nationaal Landschap Winterswijk. Het is een uniek gebied vanwege zijn bijzondere geologische kwaliteiten. Maar ook omdat de Oehoe hier broedt én omdat zich hier het diepste punt van Nederland bevindt.

De ambitie is om deze steengroeve beter op de kaart te zetten met onder meer de vestiging van eerst een bezoekerscentrum en op termijn een museum (Terra Temporalis) waarin geschiedenis en karakter van dit unieke landschap worden getoond.

VRAAG

Het idee is om nu alvast aandacht te genereren voor deze ontwikkelingen met een uitkijkpunt. Dit uitkijkpunt moet mensen aantrekken, de gelegenheid geven om de groeve te ontdekken en nieuwsgierig maken naar de verdere plannen.

KUNSTENAARS

Kunstproducent Motherschip is ingeschakeld om met een ontwerp voor deze bijzondere plek te komen. Voor wie alvast een kijkje in de keuken wil van deze kunstproducent: Mothership.

ANTWOORD

Mothership heeft inmiddels de onderzoeksfase afgesloten en op basis daarvan een voorstel geschreven en een ontwerp gemaakt dat nu wordt onderzocht op praktische en financiële haalbaarheid.