Uitstraling Wereld van Wenters

Museum De Wereld van Wenters

De Wereld van Wenters, een museum bestaand uit verschillende inhoudelijke afdelingen met elk een verschillende historie en ondergebracht in drie karakteristieke winkelpanden aan de Meddosestraat, is een nieuw belevingsmuseum in het hart van Winterswijk. Hier is de geschiedenis van deze unieke regio straks te zien, te horen, te voelen, te proeven en te ruiken.

Dat blijkt nog een hele toer om mensen in de fraai opgeknapte panden naar binnen te krijgen. Oorzaak is dat het museum, voortgekomen uit de bundeling van initiatieven en instellingen, nog geen duidelijk profiel heeft. De winkel, de bakkerij, de stijlkamers en de exporuimte zijn nog te weinig (thematisch) met elkaar verbonden. Voor insiders is de samenhang duidelijk. Voor de buitenstaander allerminst.

VRAAG

Er is behoefte aan meer inhoudelijke en visuele samenhang tussen de afzonderlijke afdelingen om de uitstraling van De Wereld van Wenters te versterken. Het is de bedoeling dat deze fraaie museumfunctie aan de Meddosestraat beter in staat zal zijn toeristen tot bezoek aan te zetten en bewoners tot ontmoeting te verleiden.